Hazánkban ezen a területen még nem általános gyakorlat a szakértői megbízatás, pedig más külföldi országokban ez már teljesen elfogadott módszer.

Életünkben, ügyeink intézéséhez elengedhetetlenül szükséges ügyvéd, közjegyző közreműködése, nem csak a nagy értékű ingó és ingatlan vásárlásoknál, hitelfelvételnél, hanem peres, problémás ügyek megoldásához is igénybe vesszük munkájukat, melyet természetes eljárásnak tartunk. Szakértői tevékenység igénybevételére általában már  csak a peres eljárás alatt kerül sor, utolsó lehetőségként, igazunk bizonyítására. Azonban sok esetben nélkülözhetetlen a szakértői vélemény, amely rendkívül fontos egy beruházás vagy  ingatlanvásárlás előkészítéséhez, illetve - bizonyító erejű lehet egy peres ügy előtt. Számos beruházás során adódnak minőségbeli reklamációk vagy szakmai hiányosságok a kivitelezői munkát illetően. Ezért fontos a szakértő előzetes bevonása a beruházások során is.

Szakértőnk vállalja kertszakértői vélemény készítését, állásfoglalást, szaktanácsadást, szakmai felügyeletet, melyet kérhet magánszemély, közület, cég képviselője, nagyobb volumenű beruházások résztvevői, beruházó, kivitelező pl. parkok,  ipari parkok, sportlétesítmények, golfpályák kertészeti kérdései esetében.

Az igazságügyi szakértői tevékenységről szóló 2005. évi XLVII. törvény szabályozza e tevékenység jogi kereteit. Igazságügyi szakértőt nem csak bíróság, közjegyző, ügyészség, vagy rendőrség kérhet fel, hanem magánszemély (természetes személy), jogi személy megbízása alapján is adhat szakvéleményt.

Bővebb információ: www.kertszakerto.hu